divendres, 29 d’abril del 2011

L'emoció de cada dia

Cada dia segueixo aprenent coses noves, del món en general i de l'Aran en particular. I aquesta setmana he descobert, o, millor dit, m'he adonat que cada dia tinc un motiu per estar orgullosa del petit. No és que fins ara no n'hagi estat contenta, però a vegades sembla que ens entestem a veure només els aspectes negatius de les coses. L'altre dia, diumenge concretament, tornàvem a casa després de dos dies de banys de multituds (cosa a què l'Aran responia bastant negativament fins al moment) i comentàvem com de bé havia reaccionat el nen davant tanta gent, tanta moixaina i tant "achuchón" incontrolat. La conclusió va ser que, tot i ser un nen tímid, ja no li presentava un problema estar amb desconeguts, sinó que simplement feia i desfeia al seu aire, i responent amb mirades rialleres als comentaris dels altres. Pot haver estat l'escola que l'hagi ajudat a passar-ho millor, o pot ser també que es va fent "gran"... en qualsevol cas, sempre arribo a la mateixa conclusió davant aquests dilemes paternals que se'ns presenten: que els problemes els tenim sobretot els pares més que els nens, ja que ens fem una imatge idealitzada de com voldríem que fossin els nostres fills, enlloc de mirar-los detingudament i acceptar com són. I en això estic; i molt contenta d'anar aconseguint-ho a poc a poc. I, sobretot, sobretot, estic gaudint de l'emoció de veure els progressos positius de cada dia.

2 comentaris:

  1. Molt interessant el concepte del pare o mare que mira el seu fill a través del prisma dels seus somnis.
    Ja sé que no parlaves dels extrems, però vaig veure fa un temps un documental sobre nens tenistes que em va deixar flipat. I no pels nens, pobrets, sinó per la pressió que els pares sobre ells exercien.
    Imagino que això que comentes és en una escala més discreta, però no per això menys important.

    ResponElimina
  2. els nens passen per etapes en quan a la relació amb els altres. No és fins els 3 anys que accepten la relació social. Fins llavors són un pou d'egocentrisme. Això, no vol dir que donin una cosa a un altre nen/a però no juguen junts, no construeixen junts. els nenes es comencen a sociabilitzar (treball en equip) a paritr dels 3 anys (mes más o menos).

    ResponElimina